PANEELFILTER

Paneelfilter

Paneelfilters hebben een kartonnen of een metalen kader. Het paneelfilter kan in twee uitvoeringen geleverd worden: geplisseerd of als vlakke mat.

Onze paneelfilters worden geprezen om hun goede filtratie-eigenschappen. Een paneelfilter wordt vaak gebruikt als voorfilter. Denk daarbij bijvoorbeeld aan airconditioningssystemen of luchtbehandelingskasten.

Bij Patton Filters hebben we verschillende soorten paneelfilters. Zo hebben we paneelfilters met een metalen kader en een kartonnen kader.

PM paneelfilters

Het filtermedium van het Patton PM paneelfilter is gemaakt van 100% synthetische materialen, die uitstekende prestaties leveren bij een hoge relatieve luchtvochtigheid. Wanneer het filtermedium nat wordt, kan de weerstand tijdelijk toenemen. Naar mate het filtermedium weer droger wordt zal de tijdelijke weerstandsverhoging teniet worden gedaan. Een belangrijke eigenschap van het filtermedium is de hoge treksterkte, waardoor de kans op beschadigingen tijdens het inzetten van het filter wordt verkleind. Het filtermedium is milieu-en gebruiksvriendelijk: het bevat geen harde harsen of kunstmatige kleurstoffen. Het kan daarom gemakkelijk worden afgevoerd naar de vuilstort of naar de vuilverbranding.

De Patton PM paneelfilters zijn ideaal voor de bescherming van duurdere fijnfilters tegen vroegtijdige stofbelasting. De Patton PM paneelfilters functioneren ook als eerstegraads filtratie in eenvoudige ventilatiesystemen, afhankelijk van de gekozen filtratie-efficiency.

PK G paneelfilters

Het Patton PK G paneelfilter is een wegwerpfilter dat is vervaardigd uit progressief gesponnen glasvezelmateriaal. Dit glasvezelmateriaal is voorzien van een stofbindmiddel. Het geheel wordt omvat door een stevig en vochtbestending kartonnen kader. Deze filters zijn volledig verbrandbaar.

Dit filter wordt gebruikt als groffilter of voorfilter om de grootste stofdeeltjes tegen te houden in verschillende toepassingen: HVAC, industriële luchtbehandelingstoepassingen.

PK paneelfilters

Het Patton PK paneelfilter is een wegwerpfilter met geplooid synthetisch filtermedium. Door het filtermedium te plooien wordt het filter oppervlak vergroot. Het progressief hydrofoob filtermedium is aan de luchtuitlaatzijde voorzien van meegeplooid dun gaas. Dit gaas is opgesloten in een vochtbestendig kartonenkader. Het filtermedium is thermisch gebonden. Het 100% synthetisch filtermedium staat geen bacteriegroei toe.

Het Patton PK paneelfilter wordt gebruikt als groffilter in verschillende toepassingen. Van HVAC tot koelgroepen en koelkasten tot inblaaslucht in industriële toepassingen, actief kool installaties en als voorfilter EPA absoluutfiltratie. 

De paneelfilters van Patton

Paneelfilters hebben een kartonnen of een metalen kader. Het paneelfilter kan in twee uitvoeringen geleverd worden:  geplisseerd of als vlakke mat.

Terug naar informatie-overzicht.