PATTON: UW FILTER-PARTNER

Over ons

Waar schone lucht gewenst is, is Patton Filter! We hebben een uitgebreid aanbod in compactfilters, draadframefilters, zakkenfilters, paneelfilters, filtermatten en filterrollen. Al onze producten zijn gemakkelijk, snel en voordelig via onze webshop te bestellen.

Onze luchtfilters zorgen ervoor dat fabrieken, kantoren, restaurants en clean rooms kunnen worden voorzien van perfect gefilterde lucht. Voor ieder gebruik hebben we een geschikt filter. Advies nodig voor het aanschaffen van een filter? Neem dan contact met ons op!

Luchtfiltratie

Luchtfiltratie is een veelvuldig toegepaste methode om de lucht schoon te houden. Luchtfilters worden dan ook ingezet in uiteenlopende industrieën. Van de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie tot laboratoria, ziekenhuizen en kantoren. Overal waar zuivere of zelfs steriele lucht van belang is wordt luchtfiltratie toegepast.

In sommige gevallen is luchtfiltratie van belang voor het productieproces (zoals de farmaceutische industrie), terwijl het op andere plekken gaat om de gezondheid van mensen (zoals kantoren en ziekenhuizen).

Waarom zijn luchtfilters belangrijk?

Schone, zuivere lucht is tegenwoordig in veel processen een belangrijke (al dan niet cruciale) factor. Luchtfilters spelen om die reden een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Met name in de industriële productie zouden veel processen niet mogelijk zijn zonder goede luchtfilters. Zonder luchtfilters geen hoogwaardige gelakte voertuigen, computers, smartphones, televisies en medische high-tech toepassingen.

Luchtfilters zijn niet alleen in de industrie van groot belang. Ook voor een gezond binnenklimaat zijn luchtfilters onmisbaar. Door lucht langs een luchtfilter te laten stromen kunnen schadelijke fijnstofdeeltjes worden opgevangen. Bovendien zorgen luchtfilters ervoor dat lucht die afkomstig is van industriële processen eerst wordt gereinigd.

Strengere eisen voor schone lucht

De eisen voor schone lucht blijven stijgen. Dit komt onder andere door de veeleisende en gevoelige processen in de industrie, maar ook de strengere milieuwetgeving en een toenemend comfort en gezondheidsbewustzijn van de mensen speelt hierin een grote rol. Daarnaast moet het energieverbruik verminderd worden, de uitstoot van kooldioxide gereduceerd en de kosten gedrukt. Energie-efficiënte filtratie oplossingen zijn daarom meer in trek dan ooit. Omdat het effect van luchtfilters niet direct merkbaar is, is er maar weinig aandacht voor luchtfilters. Desondanks zijn ze voor mens én industrie onmisbaar geworden.

Patton filter: webshop in luchtfilters

Wilt u profiteren van directe inkoop, goed advies en snelle levering? Bestel uw luchtfilters dan bij Patton Filters. Bekijk ons aanbod in luchtfilters:

webshop luchtfilters luchtfiltratie‚Äč