ZAKKENFILTER

Zakkenfilter

Bij Patton hebben we een groot aanbod in producten voor plekken waar schone lucht gewenst is. Onze luchtfilters zijn er bijvoorbeeld voor fabrieken, kantoren, clean rooms en restaurants. De filters onderscheiden zich van de rest door de geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Dat geldt ook voor onze zakkenfilters.

Waar worden Patton zakkenfilters voor gebruikt?

Zakkenfilters worden ingezet voor het filteren van fijnstof en zwevende stoffen. Een zakkenfilter wordt zowel als voor- en hoofdfilter gebruikt in ventilatie installaties en luchtbehandelingsinstallaties.

Wat is een zakkenfilter?

Een zakkenfilter bestaat uit en frontraam en een wigvormig gesealde filterzak. Die filterzak wordt gemaakt van hoogwaardige synthetische materialen.

De voordelen van een zakkenfilter

Zakkenfilters bieden meerdere voordelen. Zo hebben ze een hoge stofvangst, zijn ze erg betrouwbaar en hebben een redelijk gelijke luchtverdeling.

zakkenfilter patton online bestellen zakkenfilters kopen voor industrie zakkenfilter luchtfilter
  Zakkenfilters voor luchtfiltratie kopen in onze webshop? Klik hier  

Zakkenfilters: oppervlaktefiltratie en dieptefiltratie

Waar de technologie van oppervlaktefiltratie gemakkelijk is, is die bij dieptefiltratie gecompliceerder. Bij oppervlaktefiltratie belanden deeltjes in het oppervlak, terwijl ze bij dieptefiltratie in het medium belanden. Dit zorgt ervoor dat beter gefilterd kan worden.

Het kan gebeuren dat het uiteinde van een filterelement niet zichtbaar is vervuild, terwijl de rest van de envelop wel zichtbaal vervuild is. In dat geval heeft de zakkenfilter last van en ongelijkmatige stofopbouw. Deze ongelijkmatige stofopbouw wordt meestal veroorzaakt door het materiaal van het filterelement. Daarnaast kan de constructie van de afstandhouders een probleem zijn.

De progressieve opbouw van Patton zakkenfilters

De zakkenfilters van Patton hebben een progressieve opbouw. Dit betekent dat dichtheid van het filtermedium uit een aantal lagen bestaat. De stofopname van de schone naar de vuile zijde loopt daardoor langzaam op. Ook worden er in de Patton zakkenfilter uitsluitend hoogwaardige materialen toegepast. De doorstroming van de lucht is daardoor gelijkmatig en de weerstandstoename laag.

Bij Patton hebben we PG zakkenfilters en PF zakkenfilters in verschillende afmetingen:

Patton PG zakkenfilters

De Patton PG zakkenfilters zijn te gebruiken als voorfilter of nafilter. Deze filters zijn geschikt voor zwarte omstandigheden. Variabele luchtvolumes, turbulente luchtstromingen en herhaalde ventilator uitschakelingen zijn voor deze zakkenfilters geen enkel probleem: de stofopnamecapaciteit blijft goed. Gebruikt u de Patton zakkenfilter als voorfilter, dan wordt het nafilter beschermd tegen onnodig stofbelasting. Zo gaat het nafilter stukken langer mee. 

Patton PF zakkenfilters

De Patton PF zakkenfilters staan bekend om hun uitstekende prestaties. Daarom worden ze vaak gebruikt in installaties waar goede filtratie wordt vereist. In de Patton PF zakkenfilters wordt gebruik gemaakt van primaire en synthetische vezels. Door deze te combineren met een laag non-woven aan de schone luchtzijde wordt de stabiliteit van het Patton PF zakkenfilter verbeterd. Deze filters hebben een groot stof opnemend vermogen en een lange levensduur. 

Alles over zakkenfilters

De zakkenfilter elementen worden als voor- en hoofdfilter in ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties toegepast voor het afscheiden van fijnstof tot aan zwevende stoffen. Deze bestaan uit een frontraam en wigvormig gesealde filterzakken van hoogwaardige synthetische materialen. Deze filters bieden meerdere voordelen, namelijk een hoge stofvangst, zijn betrouwbaar en hebben een redelijk gelijke luchtverdeling.

Zakkenfilters (dieptefiltratie)

Indien bij een zakkenfilter het uiteinde van het filterelement niet zichtbaar vervuild is, terwijl de rest van de envelop wel zichtbaar vervuild is, duidt dit op een ongelijkmatige stofopbouw. De oorzaak is meestal het materiaal van het filterelement en/of de constructie van de  afstandhouders. De Patton zakkenfilters hebben een progressieve opbouw, waardoor de stofopname van schone naar vuile zijde langzaam oploopt. Met progressieve opbouw wordt bedoeld dat de dichtheid van het filtermedium bestaat uit een aantal lagen. Veder worden hoogwaardige materialen en toegepast. Hierdoor is de doorstroming van de lucht gelijkmatig en zal de weerstandstoename laag zijn.

Terug naar informatie-overzicht.